Slakkengang

26-06-2009 - Het is erger dan ooit. De optocht midden in de nacht. Of zou ik het eerder niet gezien hebben? Ik weet het niet, maar ik griezel er werkelijk van. Waar dit over gaat? Over slakken. Sluwe slakken.

Elk jaar heb ik wel veel slakken in de tuin, maar dit jaar slaat echt alles. In de tuin is nog niet zó erg, maar dit jaar heb ik ze ook in huis. Voorgaande jaren was er wel eens één, maar dit jaar hebben de slakken, van die grote naakte, optocht.

Een poos terug al, kreeg ik het in de gaten. Ik was een paar keer laat naar bed. Voordat ik naar bed ga, geef ik altijd mijn katten een hapje eten. Zo nu en dan zag ik wel eens één of twee slakken. Ik pak dan gauw het kattenbakschepje en 'emigreer' ze dan gauw naar buiten over de heg.

Gisteravond was ik weer laat, met verbazing heb ik gekeken hoeveel van die hele dikke naakte slakken er over mijn keukenvloer kropen. Ze gaan langs de kant, linksom of rechtsom, op naar de kattenbrokjes. Het was deze keer een record. Gisteravond laat telde ik er zeven! Ze laten met z'n allen een enorm spoor na. Waar ze vandaan komen? Geen idee!

Buiten zie ik zulke slakken nooit. Ze zijn mosgroen en wel bijna 10 cm lang. Ze hebben nog het meest weg van augurken, van die in het lang doorgesneden exemplaren. Die dingen lustte ik al niet zo graag (nee, ook niet toen ik zwanger was), maar nu griezel ik er helemaal van.

Ik snap niet hoe die beesten elke keer weer in mijn keuken komen. Op plaatsen zout strooien helpt niet. Ze nemen massaal een alternatieve route of zo en lachen me misschien wel met z'n allen uit. Ik ben er maar mooi klaar mee...

Ik ben die sluwe slakken meer dan zat. Is er iemand die een niet al te moorddadige oplossing weet?


Lês dizze blog yn it Frysk

Reacties

Sint Smeding op vrijdag 26 juni 2009 om 15:14
Doordat je katten hebt blijven de vogels uit de tuin, dat helpt ook niet erg mee wat slakken betreft.