Friese tekst

10-06-2009 - Soms kom ik teksten tegen die mij aanspreken. In sommige gevallen vind ik het jammer dat zo'n tekst er niet in het Fries is. Omdat ik nu eenmaal erg graag vertaal, ga ik soms voor zo'n tekst zitten en maak er een Friese van. Ik hoop er binnenkort een te plaatsen op dit weblog.

Een poos geleden hoorde ik een cabaretier een lied zingen dat mij erg aanspreekt. Vorige week heb ik deze tekst vertaald. Nu vind ik dat ik niet zonder vragen een tekst mag plaatsen in mijn weblog, dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik deze cabaretier een e-mail gestuurd. Hierin heb ik hem de Friese tekst aangeboden en hem gevraagd of ik deze in mijn weblog mag gebruiken. Wie weet, gaat hij, net als Guus Meeuwis, deze wel gebruiken bij een optreden in Friesland. Met het aanleren van de Friese tekst wil ik hem wel helpen en met raad en daad bijstaan.

Ik ben erg benieuwd naar zijn reactie en misschien kunt u dit lied binnenkort in het Fries aantreffen op mijn weblog en mogelijk in de toekomst horen in de vertaalde versie.

Lês dizze blog yn it Frysk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.