Paaseieren

14-04-2009 - Elk jaar verven wij, dat zijn mijn moeder, mijn dochter en ik, Paaseieren. Dit jaar kon dit buiten op het terras en dat is in jaren niet mogelijk geweest.

Elk jaar is het weer een leuk gebeuren om met Pasen eieren te verven. We doen dat elk jaar met veel plezier. We zijn er niet echt bedreven in, maar het gaat ons om de gezelligheid en het plezier in het verven.

Rixt is nu tien jaar en was erg kritisch op haar eieren. Voorheen was het zo dat ze alles kon verven en met heel veel bravoure het ene na het andere ei prachtig opschilderde. Natuurlijk is het de leeftijd die dat onbevangen zijn wat naar de achtergrond duwt. Het resultaat van haar eieren was bijzonder goed. Ze maakte een aardbei en een bloem.

Mijn moeder wil elk jaar prachtig schilderen, maar komt meestal halverwege tot de conclusie dat ze er, volgens haar, niet veel van bakt. Haar eieren waren toch ook dit jaar weer prachtig. Ze verft met overgave. Haar tong tipt zo nu en dan een beetje uit haar mond. Ik moet zeggen: ik dóe het er voor als ik met 86 jaar nog zo'n vaste hand heb!

Mijn eieren waren deze keer wel aardig goed geslaagd. Het is altijd wat moeilijk om een onderwerp te kiezen. Wat kan wel, wat niet. Dit jaar heb ik ook een Fries ei gemaakt. Dit is het resultaat.


Lês dizze blog yn it Frysk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.