Eierraapseizoen teneinde

23-03-2009 - Het eierraapseizoen 2009 is afgelopen. Zondagmorgen zijn eierrapers per sms op de hoogte gesteld dat er geen eieren meer geraapt mogen worden.

Het eierzoeken zit er voor dit seizoen op. Zondagmorgen is de aaisikers per sms verteld dat ze geen kievitseieren meer mogen rapen. De limiet van 6431 eieren is bereikt. Zaterdag was met 1400 gevonden kievitseieren een topdag. Het seizoen heeft een kleine twee weken geduurd.

Het nieuwe registratiesysteem dat nodig was om de traditie voort te zetten heeft er in geresulteerd dat de raaptijd negen dagen korter was dan in het verleden. Nu breekt de tijd van nazorg aan voor de vogelliefhebbers.

Vlieland is de enige Friese gemeente waar geen kievitsei is gevonden. Al drie jaar heeft geen enkele eilandbewoner meer eieren gezocht. De laatste 'aaisiker' van het eiland heeft, in verband met alle regels waar hij zich aan heeft te houden, geen belangstelling meer voor 'aaisykjen'. Burgemeester Baukje Galema heeft als enige Friese burgemeester geen eerste ei in ontvangst kunnen nemen. Ze heeft in haar hele carrière als burgemeester nog geen ei aangeboden gekregen.

Klik hier voor het overzicht van eerste kievitseieren per gemeente.Lês dizze blog yn it Frysk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.