Reflecterende paaltjes

14-03-2009 - Langs de snelweg A31 wordt een nieuw soort reflectoren geplaatst dat er voor moet zorgen dat reeën worden afgeschrikt. De reeën zijn gewend aan de oude wildreflectoren en schrikken daar niet meer van.

De reflecterende palen met molentjes moeten er voor zorgen dat er minder wild wordt aangereden. Dit soort paaltjes wordt nu ook in Fryslân geplaatst, namelijk aan A31 bij Midlum. Het is eerst een proef. Als na een jaar blijkt dat er minder reeën zijn aangereden, worden deze paaltjes ook elders in de provincie geplaatst.

Toen wij in februari in Zeeland op vakantie waren, zagen wij in de buurt van Zierikzee ook dergelijke paaltjes. Wij vroegen ons af waar ze voor dienden. Wij hadden al een vermoeden dat het ging om het afschrikken van dieren of zo. We hebben ze alleen gezien in de buurt van Zierikzee. Wellicht is het daar ook een proef?

Nu in Fryslân ook zulke paaltjes zullen worden gebruikt, leek het me leuk om deze foto te plaatsen.
Lês dizze blog yn it Frysk

Reacties

Sint Smeding op maandag 16 maart 2009 om 15:32
Zo dicht bij zee zullen die molentjes wel willen draaien, er staan al volop molens van een andere soort bij Midlum.

Je zou trouwens zeggen dat er wel plaatsen in de provincie zijn waar meer reeën te vinden zijn en waar deze paaltjes harder nodig zijn. Maar als ze werken zullen we ze vast gauw meer tegenkomen!